mandag 23. mars 2009

Vår?

Ja, tenk at det har gått nesten vel 3 uker siden sist jeg skrev noe her. Uff, så fort som tiden går. Det betyr ikke at jeg ikke er her inne, men det har ikke vært inspirasjon til å skrive noe før i kveld, og jeg vet ikke om inspirasjonen er til stede nå heller, men vi prøver. Jeg venter på våren, men i dag både snødde, haglet og regnet det. Blir ikke helt klok på dette jeg. Er det vår. eller er det ikke? Jeg blir ikke akkurat fristet til å luke i bedene eller plante nye ting. Rett nok kjøpte jeg meg en Hortensia i dag, som jeg håper å få plantet ut senere, hvis den overlever.
Ellers har jeg vært på Skulehuset igjen, og kjøpt litt mer fine ting til hjemmet mitt. Har forresten solgt litt der også. Fikk ide om å pynte litt på esker som brilleetui kom i, og det var vellykket. Kjekt når ideene en har slår an.
Bildene jeg har i dag, er lånt fra nettet, men jeg ønsker meg et rosa kamera, så kanskje det blir kjekkere å ta bilder, når det en dag kommer i hus. Dagene er fullt belagt med jobb, trening, vasking og noe så kjedelig som klesvask. Skjønner ikke hvor fort kurvene med skittentøy hoper seg opp, og ler mot meg når jeg går inn på vaskerommet. Ja, det er godt jeg har vaskemaskin som fungerer, og gjør jobben. Skulle bare ønske den hengte opp, tok ned og la sammen tøyet også.
Ellers fikk jeg en veldig dårlig nyhet idag, og det er at min kjære mamma på snart 78 år, har fått hjerneinnfarkt. Det var ikke kjekt for en sprek dame som jeg er så glad i. Skulle gjerne bodd nærmere nå, men får se om jeg flyr hjem en tur når hun er ute av sykehuset.
Ha en fin uke til dere alle, og nyt dagen!


søndag 1. mars 2009

Hjemme igjen!

Ser ikke dette deilig ut? Jeg har i allefall kost meg i hele en uke, på Gran Canaria. Øya som er elsket og hatet av mange. Vi hadde sol og fint vær hele tiden, og bading og avslapping sto på menyen da vi satte kursen fra Norge. Hvor mange steder på kloden på denne tiden av året kan en uten å reise for langt oppleve slikt vær? Stabilt og deilig spør du meg. Brun er bare en liten del av programmet, men du verden så deilig med sol på kroppen, og briefe litt med hvite klær når en kommer hjem igjen.

Vi gikk til Amadores stranden (forøvrig kåret til Gran Canarias beste og fineste strand) hver dag, en fin trimtur på 2 kilometer hver vei. Generalen og jeg gikk oss svette og varme, og passerte mange "fisle turister" på veien. Deilig å få litt trim selv om en skal kose seg. 3-4 svømmeturer hver dag på noen hundre meter var heller ikke å forakte. Svømming er jo det beste en kan gjøre for å holde litt kondis på plass. Jeg har begynt å trimme til vanlig, og jeg så det som et pluss at jeg kunne holde det litt ved like.
Vi tok båten fra Puerto Rico til Puerto Del Mogan en dag. Det var en fin havneby som også er kalt "lille Venedig". Mye fine blomster å se, og en ren og fin by, men mest restauranter, og litt dyr by og handle i. Måtte ta bilder av de fine blomstene, og drømte litt om når jeg har det slik hjemme om noen måneder. Skulle bare ønske sommeren hos oss er litt lengre og varmere. En føler seg nesten snytt når sommeren er over og været kanskje ikke har vært så godt og varmt som jeg drømmer om at det skal være, men nå er den jo ikke kommet ennå dette året, så da kan en jo håpe.
Lunchen denne dagen var kanskje ikke av de sunneste, men godt var det. Dette spiste vi mens vi var i Puerto Del Mogan. Vi gikk nesten gjennom hele byen, og ble sultne, så da var det godt at det var en del restauranter å velge mellom.
Som sagt, mange fine blomster å se i denne byen, og jeg må nok si at skulle jeg valgt, så hadde jeg kanskje heller ville feriert her, men vi er så heldige å få ha en leilighet som vi vant trekningen om gjennom jobben til generalen, så derfor ble dette en heller billig ferie.
Snakk om dekksrype! Kunne ikke dy meg, men måtte slikke litt sol mens vi duvet avgårde. De fleste valgte å sitte på øvre dekk på harde plaststoler, så derfor var det plass til meg her. Deilig var det, og jeg sitter igjen med mange fine minner, og inntrykk mens jeg venter på en etterlengtet vår her i nord. Om jeg lengter tilbake? Ja det kan du stole på at jeg gjør, og det blir nok ikke siste gang vi prøver å få oss en tur tilbake til denne øya. Og kanskje vi skal leie en bil og se litt mer av det som er verdt å se neste gang vi kommer, for mandel trær i blomstring er visst noe av det fineste syn du kan se, og det skjer lengre inne på denne øya, som har fjell på over 2000 meter. Velkommen til hverdagen igjen, og mens jeg fortsatt drømmer om varme, har jeg en krevende uke foran meg, som alltid.
Jeg glemte nesten å fortelle deg at jeg startet denne turen med et besøk på "Annas Rom". En herlig interiørbutikk som ligger i Søgne. Der hadde de mye fint, som jeg nok skal tilbake og se litt mer på når det blir vår! Anniche som driver butikken var en koselig dame med føttene på jorda, og visste og omgi seg med mye fint både når det gjaldt interiør, og klær. Anbefales for et besøk.