tirsdag 17. februar 2009

Puerto Rico, Gran Canaria

Ja, da har nedtellingen kommet så langt, at på lørdag sitter vi på flyet som skal bringe oss til solen, og forhåpentlig vis varmen for en uke. Gleder meg som en unge denne gangen til å få litt sol og ferie, bare generalen og jeg.
Dagen i dag har i allefall ikke kommet nærmere våren for oss som bor i Stavanger. Våknet av et landskap som var helt hvitt, og der jeg så bare røde baklys på gata utenfor så langt øyet kunne se. Bestemte meg for at jeg i allefall måtte komme meg raskt ut for å ta en buss, slik at jeg ikke kom alt for sent på jobb, men det kom ingen buss. Mange hadde stått nesten 30 min og ventet allerede, og med full snø og vind, er det blitt nesten tilstander som en ser sørover i Europa når snøen kommer. Hallo tenkte jeg, har ikke Ola Normann vett på hva snø er lengre? Men det så ikke slik ut. Da jeg endelig kom meg på jobb, hadde jeg brukt 1 time og 3 kvarter. Ikke det lengste jeg hørte om i dag, men lenge nok. Så da kan jeg bare glede meg til å se et landskap som ligner på bildene som er tatt fra vulkanøya rett ut for Afrikakysten. Jeg tror ikke jeg vil savne snøen disse dagene. Kanskje jeg ikke har lyst til å reise tilbake i det hele tatt når dagen for hjemreise kommer?

Da er det godt en har tatt mange bilder, og kan minnes ferien i ettertid med gode følelser. Så kommer nok våren i år også, selv om det ser litt hvitt ut for tiden, og ikke som vi kanskje alle lengter etter. Jo forresten, jeg tror nok noen synes snø, vinterferie, ski og hytte er noe som lokker. Skal være enig i at hadde jeg hatt en hytte, så hadde jeg nok satt pris på å få brukt noen dager der nå når snøen er her. Litt annet enn den grå vinteren vi bruker å ha her på vestlandet.
Så til slutt et stemningsbilde jeg nok kommer til å se mens solen går ned over havna i Puerto Rico om ikke så mange dagene. Et flott syn for oss nordboere som sørger for å slikke så mye sol vi bare kan når vi har muligheten. Får nesten si som en onkel av meg sa sist vi var der:" I dag måtte jeg gå en skikkelig omvei fra vannkanten og opp hit vi sitter, fordi jeg møtte så mange trøndermeieri, og norges kjøtt og flesksentral på veien". Kanskje ikke det peneste å si, men jeg kan ikke si med hånden på hjertet at alle hadde trengt å ta av seg de små plaggene som en bikini består av, og noen av oss er jo som sagt bedre med klærne på, men sol vil vi gjerne ha, så da så.
Ha en fin uke til dere, og til neste gang jeg er her inne, husk jeg skal kose meg å slappe av i ferien, så bare gjør det du også, om du har ferie eller ikke. Kose seg kan en gjøre midt i hverdagen, bare man vet å sette pris på øyeblikket, og det som det bringer med seg.

søndag 8. februar 2009

Morsdag!

Gratulerer med dagen alle mødre i dag! Jeg fikk litt lyst til å hedre noen med dagen, og kanskje ikke det skulle være bare mødre, men alle kvinner som skulle ha en slik dag. Det er jo ikke alle som kan bli mor, men som allikevel er en helt fantastisk kvinne! Du er jo ikke annenrangs fordi om du ikke kan, vil eller ikke er blitt mor! Vi kan jo hedre hverandre for at vi er kvinner, og har en unik innstilling til verden fordi vi tenker litt annerledes enn "arten" menn. Så er det jo engang slik at hadde det ikke vært for mannen, kunne det verken blitt kvinner, eller mødre, så da sitter vi jo i saksa igjen.
Jeg for min del synes jo det er fint å leve, å være til, å kunne pynte rundt meg, lage litt god mat, gå på jobb, være både kvinne, hustru, mor, elskerinne, være elsket, å være i stand til å elske andre.

Hvorfor ikke bare sette deg ned i en god stol, nyt livet med en god kopp kaffe, en bukett blomster og et kakestykke. Som du ser har jeg "satt fram" mer enn en kopp, og det betyr at jeg ønsker selskap!

Jeg sitter her i sofakroken med utsikt over en hage der snøen daler ned, og har fyr i ovnen, gleder meg til kaffen og skal kose meg med et stykke god sjokoladekake med is til.

En må jo vite å sette pris på seg selv, og samtidig slappe av.
Jeg nyter også mine interiørblader, og gleder meg over at nye ideer faktisk tar form og skal bli gjort til virkelighet litt etter hvert. Gleder meg virkelig til det blir litt varmere og jeg kan gå i gang med å male noen stoler og en spisestue jeg har fått. Jeg gleder meg til å vise dere hvordan det er og blir etterhvert som verket skrider fram. Akkurat nå nyter jeg søndagen, og ser fram til mange timer med kos før hverdagen setter sine spor. Ha en god søndag videre damer/ kvinner/ mødre osv.

tirsdag 3. februar 2009

Nedtelling!

Fikk lyst til å ønske meg en slik bukett i dag! Det sto ingen på bordet da jeg kom hjem, og jeg har heller ikke kjøpt en på veien hjem, men fant den slik at du kunne se den og nyte de fine fargene. Var den ikke herlig. Jeg tenkte på våren da jeg gikk hjem fra bussen i dag, og så fuglene spankulere på isen på Breiavannet. De synes sikkert det er rart å gå på vannet, for så å oppdage at maten er på undersiden! Bare noen filosofiske tanker jeg hadde, men vet jo ikke om fuglene tenker slik.
Min gode kjekke datter har vært hjemme før meg i dag, og middagen sto ferdig og det var tent i ovnen, samt at hun hadde tent koselige lys rundt omkring. (vzhasnhgdjesgdgnhegfnhdgvchndfcfdfsccxncnscxnscnxscnedfffdrnnnnnneqwsggsavzxxxvxvvnns Q CF DGFERSGFVNDGVNFVEGGFEWDHGSHSDEWQHNSDNSEWDS NWWNGFEN2FENG2GBAVDGVWDVBSBQQFSG). Mitt barnebarn hadde også lyst til å skrive noen ord, så da gikk fingrene fort over tastaturet. Kanskje noen greier å gjette hva han skrev?
Jeg har sett snøklokkene langs veien hjem med bussen, men krokusen er ikke kommet på disse kanter ennå. Jeg gleder meg til våren er her, og sola blir varmere og vi kan kle av oss alle disse varme klærne. Jeg gleder meg aller mest til vi skal til varmen nå. Det er bare 17 dager til vi setter oss på flyet, og lander på flyplassen i Las Palmas. Deilig skal det bli for generalen og meg. Mer om det en annen dag. I kveld skal jeg kose meg og lade batteriene til en ny dag.