onsdag 30. april 2008

Vår i hagen!

Det er vår i alle kriker og kroker av hagen. Planter vi hadde glemt vi hadde spirer og gror, til tross for vår uvitenhet om deres eksistens. Det virker ikke som om de har tatt skade av det enda, men det kan jo hende de trenger litt mer oppmerksomhet etterhvert.


Den evige hagekrigen har begynt. Først er det løvetann og ugress som slår første slag, og ikke før du tror du har kverket de alle, kommer sneglene som forsterkning. De brune slimete krekene eter alt som er i deres vei, og det virker som om de er i et tilnærmet uendelig antall...

Foreløpig har ikke kampen begynt, foreløpig står vekstene i fred og vokser og spirer og blomstrer. Noen samler vann i kronbladene, mens andre er skjøre som glass der de henger, og virker som om de skal forsvinne med neste vindpust.

Kaninen Lille Rosin bor i "slottet" (døpt av naboene) i hagen og nyter noen turer ut i frihet, med litt kos og gress mellom tærne. Vi lar ham løpe litt mens vi årvåkne prøver å styre ham unna fluktrutene han på forhånd har sett seg ut fra buret i hagen.




Ingen kommentarer: